hnk split

repertoar

novosti

posjet

marketing

arhiv

linkovi

glavna str.

cnt split

repertoire

news

visit

marketing

archive

links

main page

 

ivo lipanović

oko.GIF (11665 bytes)

 

 

IVO LIPANOVIĆ u splitskoj Operi osam godina je djelovao kao ravnatelj i šef dirigent. Postavio je u HNK Split niz premijernih izvedbi opera svjetskih i domaćih autora, od Verdija, Puccinija, Orffa i Straussa do Zajca, Gotovca, Hatzea, Tijardovića.
Maestro Lipanović surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.
Od 1995. godine intenzivno nastupa u inozemstvu: u Seoulu ravna premijerom izvedbom Don Carlosa, u Ankari dirigira: Carmina Burana, Andre Chenier, Faust, Carmen i Don Carlos; u Cagliariju postavlja premijeru Fausta, u Sassariju Cavalleria Rusticana. U Veroni s pijanistom Aldom Ciccolinijem integralno je izveo Saint-Saensove glasovirske koncerte i Mendelssohnove simfonije.
Evgenija Onjegina postavio je u Nici i tom prilikom surađivao s Barbarom Hendricks, Vladimirom Chernovim i Mattijem Salminenom.
U Spolettu, u Teatro Lirico Sperimentale, gdje je pet godina bio prvi dirigent i docent za mlade pjevače i orkestralne glazbenike, dirigirao je premijerama: Faust, Werther, Figarov pir, Susanina tajna Wolf-Ferrarija i Cavalleria rusticana.
U listopadu 1999. debitirao je u Deutsche Oper u Berlinu postavivši Orffovu Carmina Burana. U istoj opernoj kući je u godini Verdijeve obljetnice, na dan smrti velikog skladatelja, 27. siječnja 2001. dirigirao svečanu izvedbu Falstaffa.
Od studenoga 2001. do lipnja 2003. bio je angažiran na mjestu generalnog muzičkog direktora Opere u Ankari i umjetničkog direktora festivala u Aspendosu.
2003. godine Lipanović je dobitnik nagrade "Milka Trnina" koju dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika.

 

hnk split

repertoar

novosti

posjet

marketing

arhiv

linkovi

glavna str.

cnt split

repertoire

news

visit

marketing

archive

links

main page

 

editor /web master
mail.gif (4196 bytes)hnk-split@st.htnet.hr

management / marketing
mail.gif (4196 bytes)
hnk-split1@st.htnet.hr

drama / opera / ballet
mail.gif (4196 bytes)
hnk-split2@st.htnet.hr

hosting by
mail.gif (4196 bytes)www.netmedia.hr