hnk split

repertoar

novosti

posjet

marketing

arhiv

linkovi

glavna str.

cnt split

repertoire

news

visit

marketing

archive

links

main page

 

filip šovagović

oko.GIF (11665 bytes)

 

 

FILIP ŠOVAGOVIĆ rođen je 03. rujna 1966. godine u Zagrebu. Otac, sin, unuk i brat. Služio je dvije vojske, preživio reformu i revoluciju. Pripadnik generacije koju nitko ništa ne pita.

Pohađo je škole "August Šenoa", "Sedam sekretara SKOJ-a" te "Obrazovni centar za jezike". Studirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti. Apsolvent je filmske režije na istoj akademiji. Autor je drama Zvonimir Zajc, Cigla i Ptičice. Za Ciglu je dobio Nagradu Udruženja dramskih umjetnika za najbolji praizvedeni tekst u sezoni '98/'99 u produkciji HNK Split i proglašena je najboljom predstavom 9. Marulićevih dana. Sudjelovao je u tridesetak igranih filmova i jednako toliko kazališnih predstava. Kao glumac stalno je zaposlen u Dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu.

U kazalištu je igrao u predstavama Čehova, Becketta, Turgenjeva, Shakespearea, Jovanovića, Šoljana, Coltesa, Šovagovića ..., u filmovima Grlića, Tribusona, Smodlake, Nole, Hribara, Schmidta, Kušana, Ogreste, Snježane Tribuson, Pavličića, Hitreca ... Kao redatelj i scenarist okušao se u trima kratkim filmovima: Say no, Drvo života, Na travi te kao koredatelj predstave U očekivanju Godota Samuela Becketta u zagrebačkom kazalištu &TD. Asistirao je redateljima Božidaru Violiću i Branku Ivandi.

 

hnk split

repertoar

novosti

posjet

marketing

arhiv

linkovi

glavna str.

cnt split

repertoire

news

visit

marketing

archive

links

main page

 

editor /web master
mail.gif (4196 bytes)hnk-split@st.htnet.hr

management / marketing
mail.gif (4196 bytes)
hnk-split1@st.htnet.hr

drama / opera / ballet
mail.gif (4196 bytes)
hnk-split2@st.htnet.hr

hosting by
mail.gif (4196 bytes)www.netmedia.hr