hnk split

repertoar

novosti

posjet

marketing

arhiv

linkovi

glavna str.

cnt split

repertoire

news

visit

marketing

archive

links

main page

 

Hnklogo1.gif (3991 bytes)marulic.gif (2029 bytes) Miroslav Krleža
AGONIA

Kazalište Radnoti Budimpešta

uagoniji.jpg (18139 bytes)

Redatelj Peter Vallo Agoniju je realizirao prema prijevodu Kalmana Dudasa. Suradnici su mu bili: Istvan Szlavik (scenografija), Gyorgyi Szakacs (kostimografija), Laszlo Melis (glazba), Geza Morcsanyi (dramaturgija) i Margit Balak (asistent redatelja). 

 

Nalazimo se u jednom gradu Austrougarske monarhije tisuću devet stotina i neke godine. Bivši časnik, potpukovnik Lenbach za nekoliko sati mora vratiti dug o kome ovisi i njegovo poštenje i njegova čast. Laura, supruga koja ga je već znala izvlačiti iz sličnih neugodnih situacija, ovaj put mu odbija pomoći. Dosta joj je njegovih neprestanih opijanja, dugovanja i skandala. Ona više ne namjerava prikrivati stvarno stanje i održavati privid njihove bračne i statusne idile. Lenbach ju, po svom starom običaju, ucjenjuje da će se ubiti ako ne dobije novac. Usred najžešće svađe pune mržnje stiže posjetitelj, gospodin advokat dr Križovec, veliki prijatelj i "treći" u obitelji Lenbach...

Agonija nije samo napeta priča o "trokutu". To je priča čija netrpeljivost ide sve do krvi u nastojanju da se očuva egzistencija i spasi dostojanstvo. Riječ je o dvama muškarcima i jednoj ženi u suočavanju s njihovim međusobno ispreplelim osjećajima i prijetećom sramotom.

U Agoniji nastupaju:
Janos Kulka, Dorottya Udvaros, Tibor Szervet, Marta Martin i Viktoria Szavai.

 

Marulićevi dani - PROGRAM

 

 

hnk split

repertoar

novosti

posjet

marketing

arhiv

linkovi

glavna str.

cnt split

repertoire

news

visit

marketing

archive

links

main page