hnk split

repertoar

novosti

posjet

marketing

arhiv

linkovi

glavna str.

cnt split

repertoire

news

visit

marketing

archive

links

main page

 

n o v o s t i   veljača 2000.

usta.GIF (10961 bytes) uho.GIF (9790 bytes) oko.GIF (11665 bytes) noge.GIF (8675 bytes)

Nakon brojnih domaćih pohvala,osvrt britanskog magazina...

valeria.jpg (17908 bytes) PRESTIŽNI DANCE EUROPE O SPLITSKOJ CITADELI

Dance Europe, ugledni britanski magazin koji prati zbivanja na području baleta i suvremenog plesa u broju od veljače ove godine donosi osvrt na nedavnu baletnu premijeru splitskog ansambla predvođenog koreografom Gagikom Ismailianom. U kritičkom prikazu M. Mordej Vučković ističe kako su splitski plesači s velikim žarom uspješno uprizorili zahtjevne koreografske ideje, a veličanstvenom igrom da su pljenile Bruna Reić, Snježana Radica, Marijana Marević, Korana Bilan i Sanja Neveščanin… Nakon brojnih domaćih pohvala,osvrt britanskog magazina još je jedna potvrda nadanjima uprave HNK Split da Citadelu očekuju brojna inozemna gostovanja.

Nakon Franje Tuđmana novi hrvatski predsjednik postao je Stipe Mesić.

Ministar kulture dr. Antun Vujić službeno je 18. veljače imenovao Mani Gotovac, intendanticu HNK Split ravnateljicom Splitskog ljeta. Istoga dana, u Zagrebu je, uz brojne inozemne delegacije, održana svečanost proglašenja Stjepana Mesića kao novog hrvatskog predsjednika. Predsjednik je, kao i u vrijeme kampanje, najavio da će biti predsjednik inicijative i poticaja, a Mani je Gotovac ionako već dulje od godinu dana u splitskome HNK intendantica upravo inicijative ili poticaja. orfejtl.jpg (25204 bytes)

Nakon Rade Perkovića ravnateljica Splitskog ljeta postala je Mani Gotovac.

many.jpg (11366 bytes)

Sukladno takvome opredjeljenju ona je za nadolazeće 46. Splitsko ljeto najavila niz novih projekata: u opernom dijelu Juditu Frane Paraća; u dramskome Sofoklovu Antigonu, O ljubavi Rodriga Garciae i Ptičice Filipa Šovagovića, a u baletnome projekt Kiline Cremone, nove ravnateljice splitskog baleta, koja će pod radnim nazivom Ulično kazalište pokušati i publiku uključiti u svojevrsni baletni interaktivni performance. Među najatraktivnijim inozemnim gostovanjima treba istaknuti nastup svjetski poznatog pjevačkog zbora Bečki dječaci i dolazak SMG (Slovenskog Mladinskog Gledališča) s predstavama San ivanjske noći i Tko se boji T. Williamsa.

Severinom bojani Akvarel !?

Prožimanje i suradnja estradnog i ozbiljnog, od kojega u HNK Split i do sada nisu bježali, izgleda da će ovoga ljeta dobiti novi zamah. Naime, pozivom da pjeva i glumi u Spli'skom akvarelu Krešo Dolenčić zaintrigirao je hit pjevačicu Severinu, a kako dražesna Splićanka od statiranja u Nabuccu i Aidi i nije bila na kazališnim daskama - to se poziv za Severinu pretvorio u izazov godine. Tako barem izgleda prema Jutarnjem listu s početka veljače. Sjetimo li se kako uspješno je takvom izazovu odgovorila svojedobno Zorica Kondža u Krstičevićevoj Krvavoj svadbi, ne bismo se uopće iznenadili da osim svoje mame Severina obraduje i brojne obožavatelje.

severina.jpg (14014 bytes)

 

hnk split

repertoar

novosti

posjet

marketing

arhiv

linkovi

glavna str.

cnt split

repertoire

news

visit

marketing

archive

links

main page

 

editor /web master
mail.gif (4196 bytes)hnk-split@st.htnet.hr

management / marketing
mail.gif (4196 bytes)
hnk-split1@st.htnet.hr

drama / opera / ballet
mail.gif (4196 bytes)
hnk-split2@st.htnet.hr

hosting by
mail.gif (4196 bytes)www.netmedia.hr