hnk split

repertoar

novosti

posjet

marketing

arhiv

linkovi

glavna str.

cnt split

repertoire

news

visit

marketing

archive

links

main page

 

n o v o s t i   srpanj 2000.

usta.GIF (10961 bytes) uho.GIF (9790 bytes) oko.GIF (11665 bytes) noge.GIF (8675 bytes)

Na Ethno Ambient Saloni gostuju Katalonci, Mongolci, Irci, Englezi i Izraelci

Vremena antagonizama i isključivosti izgleda da se povlače čak i kad je o festivalima riječ. Na Splitskom ljetu pojavljuju se izvođači s Jazz festivala poput Bugarki, a sa Splitskog ljeta neki se i sele na Ethno ambient Salona 2000, poput izvjesnih Mongola, koji su već oduševili na Marulićevom trgu u Splitu i koje u real videu već možete gledati na našim stranicama.

 

Od domaćih etno glazbenika nastupit će:  Cinkuši, Dario Marušić, Livio Morosin, Protuletje...


Uglavnom, Ethno Ambient počinje 01. 08., a u sklopu njega Lidija Bajuk, Legen i Hrvoje Crnić Boxer nastupaju 06. 08. na 46. Splitskom ljetu  u tvrđavi Gripe.

Što bi rekli u marketingu ovogodišnjeg Jazz festivala: Ray Charles će vam oprostiti ako ne dođete; ali hoćete li vi oprostiti sami sebi?

3. JAZZ HYPO FESTIVAL SPLIT   23. – 29. 07. 2000. 

Pred nove koncertne adute Splitskog ljeta u užem smislu, poput Bečkih dječaka, Makedonske filharmonije, Bartok kvrteta… Split već živi u groznici zvanoj Ray Charles i Treći HYPO Jazz Festival. S web stajališta gledano o tome više možete saznati na www.hypojazz.com, oko kojega su se u Svjetioniku pošteno potrudili – još samo da dobiju utrku s vremenom, a s audio-vizualnog stajališta najbolje Vam je da požurite po karte. Teatrin, Prokurative…

Isto vrijedi i za svjetsku premijeru zborske skupine COSMIC VOICES OF BULGARIA i INTERSTELLAR ARTCHESTRA koja će se održati u HNK Split, u nedjelju 23. 07. ali će se karte za nju prodavati također u Teatrinu, u press službi Jazz festivala.

Operna praizvedba: Parać “Judita” – ovacije, trijumf, aklamacije…

"Nova, pa još nacionalna, pa još uspješna opera na početku festivala može biti san svakog ravnatelja. Taj se san Mani Gotovac ostvario…" 
To je samo jedan od novinskih komentara u povodu JUDITE Frane Paraća, praizvedene 14. srpnja ove godine na otvaranju 46. splitskog ljeta. Uobičajena propagandna podsjećanja kako je predstavu podjednako toplo dočekala i publika i kritika, ovoga su puta bila nepotrebna:

Branimir Pofuk: Skladateljski trijumf Frane Paraća
(Jutarnji list

Maja Stanetti: Judita je Split digla na noge 
(Večernji list, Obzor

Miljenko Grgić: Aklamacije biblijskoj heroini
(Slobodna Dalmacija)

Višnja Požgaj: Ovacije novoj hrvatskoj operi 
(Vjesnik)

Hana Konsa: Operna praizvedba slavnog hrvatskog epa
(Nacional)


 

Jutarnji list: “Predsjednik Mesić i supruga Milka oduševljeni Juditom”

Novine su izvještavale kako su "predsjednik Mesić i supruga Milka oduševljeni Juditom", baš kao što su lani svjedočili Tuđmanovom oduševljenju "Spli'skim akvarelom", mogao bi čovjek pomisliti da se doista od lani nije ništa promijenilo…

Pa, možda i nije puno. Ali i ono malo bilo je dovoljno. A nekima i previše. Vidjeli su i čuli, uživo i ugrubo tzv TBF (čitaj The Beat Fleet), pa im je pozlilo od pretjerano žestokih psovki… Treba ipak priznati da tome nisu prvenstveno krivi TBF, nego nepoznati neki koji su im nastup skratili na samo jednu pjesmu. 

U ostalima uopće nema psovki. Uostalom, vrijedni radnici na webu HNK Split, u suradnji s NET mediom, HRT-om i Hinetom omogućili su Vam da na našim stranicama možete ponovo pogledati otvaranje, pa i njegov TBF dio, te sami prosuditi je li otvaranje bilo baš tako "nekulturno" kako se ponekom činilo.

 

hnk split

repertoar

novosti

posjet

marketing

arhiv

linkovi

glavna str.

cnt split

repertoire

news

visit

marketing

archive

links

main page

 

editor /web master
mail.gif (4196 bytes)hnk-split@st.htnet.hr

management / marketing
mail.gif (4196 bytes)
hnk-split1@st.htnet.hr

drama / opera / ballet
mail.gif (4196 bytes)
hnk-split2@st.htnet.hr

hosting by
mail.gif (4196 bytes)www.netmedia.hr